16.5.2024. 13:46
0
Ministar Bošnjak reagovao na odluku ViK-a o raskidu ugovora sa BH Poštom: Nedopustiva je samovolja pojedinaca u tom preduzeću
Od 3. maja se naplaćuje provizija u iznosu od 1,50 KM prilikom plaćanja računa za vodu u Kantonu Sarajevo (KS) na šalterima BH Pošte.

Razlog tome je odluka KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) da raskine ugovor s BH Poštom i na taj način prestane snositi troškove provizije za svoje korisnike.

Reagovao je Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

“Nedopustiva je samovolja pojedinaca u preduzeću KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo. Ove odluke su nepromišljene i mi ćemo na sve načine tražiti da se to promijeni. Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke.

Prema informacijama članova Nadzornog odbora KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ Preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo. Ministarstvo se ovom preduzeću obratilo 6. maja ove godine, odmah po dobivenim saznanjima, na što do sada nije pristigao nikakav odgovor, a po povratku s puta rukovodstva Preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem. Treba podsjetiti da je neprihvatljivo i ranije iznenađenje novom praksom od strane KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta.”

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.