18.5.2024. 11:27
0
Načelnik Opštine Istočna Ilidža Marinko Božović: "Doktora nemamo jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku"
Funkcioner SDS-a i načelnik Opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije i odgovornost za lošu situaciju u RS pokušavaju prebaciti Srpskoj demokratskoj stranci (SDS).

"Treba poći od činjenice oko koje se slažemo svi koji živimo u RS, a to je da se ona nalazi u najgoroj situaciji i položaju od nastanka do danas. U sada već privatnoj državi, nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija. Naređenje je isto kao i uvijek - za ovakvo stanje u RS treba optužiti Srpsku demokratsku stranku".

"Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a Srpska demokratska stranka Republiku Srpsku", poručio je Božović i dodao: "Lako je zaključiti da svi branimo ono što smo napravili. Mi RS, vi svoj prljavi kapital".

Božović ima i poruku za predsjednika RS Milorada Dodika:

"Gospodine predsjedniče, da bismo povjerovali u Vaše namjere, a bezbroj puta ste promijenili kurs i slagali narod pravdajući to različitim razlozima i potrebama, podnesite ostavku na mjesto predsjednika RS i neka Narodna skupština RS raspiše održavanje predsjedničkih izbora isti dan kada su predviđeni lokalni izbori, 6. oktobra, pa da se i Vi i mi biramo po Izbornom zakonu RS, koji ćete, naravno, potpisati prije ostavke".

To je, ističe Božović, "prvi uslov za stvaranje jedinstvenog nastupa svih Srba iz RS i neophodnost vođenja mudre politike koja će spustiti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini".

"Međutim, dok raspravljamo o svemu ovome, 18. maja 2024. godine u mojim Vojkovićima, koji su u ratu sami imali svoju brigadu i koji danas imaju 3.500 registrovanih pacijenata i preko 5.000 stanovnika, nema doktora opšte prakse, kao što ih nema na drugim mjestima, jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. I zapitajte se –zbog koga i zbog čega", poručio je Božović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.