22.5.2024. 22:10
0
Oglasila se gradonačelnica Karić o slučaju Emele Mujanović koja će napustiti OSBiH zbog zabrane hidžaba: Poražavajuća vijest
Pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Emela Mujanović, primorana je napustiti ovu instituciju zbog zabrane nošenja hidžaba u istoj.

Emela je svoju pravnu bitku vodila i pred Ustavnim sudom BiH, ali je donesena negativna presuda te je odlukom Apelacionog vijeća hidžab zabranjen u javnoj službi OS BiH.

Nakon što je Emela objavila da je primorana napustit službu, uslijedile su poruke podrške sa svih strana, a sada se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Poražavajuća je vijest da nakon Emele neće ostati nijedna vojnikinja sa hidžabom u OSBiH. Sarajevo, grad koji baštini dugu tradiciju zajedničkog života, koji u svijet šalje poruku o slobodi, ličnoj i vjerskoj, ovo doživljava svojim porazom.

Kao ponosna Sarajka, kao žena, kao gradonačelnica, neću i ne mogu šutiti o tome", poručila je gradonačelnica Karić i dodala da hidžab nikada ne smije biti prekretnica u profesionalnom razvoju Emele i nijedne naše sugrađanke.

"Hidžab je ponos i stil života, nikako barijera. Emela u ovoj borbi nije sama. Emela je školovana vojnikinja, Emela je majka tri djevojčice od 10, 8 i 7 godina. Emela je heroina koju svi trebamo podržati i zadržati na poslu koji voli i za koji se školovala", zaključila je gradonačelnica Sarajeva.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.