29.5.2024. 12:50
2
Velić o išaranom turbetu “Sedam braće”: Ovo je mjesto sadake a ne molitve..."
FOTO: facebook/Crna-Hronika.info
Nepoznate osobe su jutros išarale turbe “Sedam braće” u sarajevskom naselju Bistrik.

Cijeli objekat je išaran crvenom bojom i na njemu je napisana riječ “širk” što u prevodu predstavlja islamski termin kojim se označava grijeh idolatrije i politeizma.

Mišljenja javnosti su podijeljena oko turbeta, ali, bez obzira na kakvo mišljenje imate, ovakav čin vandalizma niko ne treba opravdati.

Nakon vandalizma oglasio se i sarajevski imam Muhamed ef. Velić.

Velić je rekao kako su turbeti mjesto sadake, a ne molitve i da se sadaka može davati gdje god čovjek hoće.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti.

“Vandali su sprejom išarali jednu od znamentiosti Staroga Grada – Sarajevo, naravno, ostavili su pseudočistunci i poruku! Ovo što su uradili je vandalizam i nikakvo Bogu drago djelo, jer ovo mjesto koje su napali i vandalizirali je mjesto sadake (gdje se sadaka daje), a ne mjesto molitve. Sadaka se u ime Boga može dati bilo gdje, pa i na ovome mjestu, naravno, a širk može biti i u haremu Kabe ako se neko moli i traži pomoć od nekoga drugoga mimo Allaha Jedinoga. Sramota i bezobrazluk! I pitanje je šta je sljedeće! Allah da sačuva”, napisao je Velić.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.