30.5.2024. 11:48
0
Dodik opet najavio da će uputiti sporazum o razdruživanju
U okviru BiH nije bilo nikakvog dogovora oko rezolucije o Srebrenici i takva odluka morala je da potekne od Predsjedništva BiH, podsjeća predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodajući da je bošnjačka strana na tome potajno radila.

- Ne samo da su potajno radili, nego su i ilegalno glasali, jer nije bilo stava o tome, a Lagumdžija je ipak glasao - ističe Dodik u razgovoru za televiziju Hepi.

Dodik kaže da je BiH "vježbalište" za Amerikance i da je u potpunosti podijelila društvo.

- Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Savjet bezbjednosti, a ne Generalna skupština - ističe predsjednik Republike Srpske.

Komentarišući rezultat tog glasanja on navodi da je 84 "za" u odnosu na 109 zemalja "protiv" i uzdržanih - minimum.

- Јavnost treba da zna da se takva pitanja najčešće donose konsenzusom. U UN postoje četiri nivoa odlučivanja, tek na četvrtom tehničkom nivou je odlučivanje prostom većinom, a oni su rezoluciju stavili upravo na takvo glasanje - ističe Dodik.

Rezolucija neće donijeti ništa samo će promijeniti odnos Republike Srpske prema BiH.

- Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke - kaže Dodik, podsjećajući da će RS do kraja mjeseca uputiti sporazum o razdruživanju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.