30.5.2024. 13:03
0
Aplikacija 'e-porodilja': Podrška od 1.000 KM za novorođenčad
FOTO: Ilustracija
Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić prisustvovao je danas otvaranju okruglog stola posvećenog korupciji u porodilištima gdje je istakao značaj ove teme za sve građane.

Ministar Delić naglasio je da je tema korupcije u porodilištima od vitalnog značaja, jer rađanje predstavlja poseban trenutak u životu svake žene koji bi trebao biti sretan i siguran. Nažalost, mnoge žene nose traume iz porodilišta zbog neadekvatnog tretmana što je problem koji zahtijeva hitno rješenje.

- Zbunjuje me činjenica da, iako je medicinsko osoblje u porodilištima uglavnom žensko, porodilje često ne nailaze na dovoljno poštovanja i razumijevanja. Promjena je, između ostalog, moguća i kroz jačanje ženske solidarnosti i angažman udruženja koja podižu svijest o problemima u porodilištima - rekao je Delić.

Ministar je istakao da traume iz porodilišta značajno utječu na odluku žena o daljnjem rađanju, što dodatno pogoršava lošu demografsku situaciju u zemlji.

- Smatram da je ovo problem koji se može relativno brzo rješavati u odnosu na mnoge druge faktore koji utječu na natalitet, a za koje je potrebno da više vremena i resursa - dodao je.

Također, ministar je iskoristio priliku da pozove sve majke da iskoriste aplikaciju "e-porodilja", koja omogućava jednokratnu podršku od 1.000 KM za novorođenčad, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(Erna H.) 

 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.