19.1.2016. 10:14
0
Zvijezdi filma o ubijanju delfina i dobitniku Oscara zabranjen ulazak u Tokio
Zvijezda dokumentarnog filma o ubijanju delfina u Japanu, koji je nagrađen Oscarom, zadržan je na aerodromu u Tokiju od imigracione službe, javlja Anadolu Agency (AA).

Richard Ric O'Barry je bivši dreser delfina za film „Flipper“ i zvijezda dokumentarca „The Cove“, koji prikazuje pokolj delfina u uvali u obalnom japanskom mjestu Taiji. Njemu je u utorak zabranjen ulazak u Japan. 

Imigracioni zvaničnici istakli su da je njihova politika da ne komentarišu pojedinačne slučajeve. 

Takashi Takano, O'Barryev advokat, kaže da je uložio žalbu na odluku o zabrani ulaska. Dodao je da su imigracioni službenici na aerodromu Narita rekli kako O'Berry nije turista, te da je s takvom vizom pokušao ući u Japan. 

Poznati borac za zaštitu delfina rekao je Takanu da su ga optužili za bliske odnose sa grupom koja se bori protiv lova na kitove „Sea Shepherd“, što je O' Berry negirao. 

O'Berry je 1970. godine osnovao „Delphin Project“, grupu koja ima za cilj da eudukuje javnost o ugroženosti delfina. Snimajući film „The Cove“ koristio se tajnim tehnikama kako bi snimio pokolj delfina u Taijiju. 

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.