5.2.2016. 13:54
0
Glumac koji se slučajno objesio tokom predstave proglašen klinički mrtvim
Italijanski glumac Raphael Schumacher, koji se slučajno objesio tokom pozorišnog izvođenja scene linčovanja, proglašen je klinički mrtvim.

Schumacher je pao u komu nakon što je scena vješanja u pozorišnoj predstavi krenula po zlu, što je rezultovalo davljenjem. 

Raphael Schumacher /27/ je glumio u predstavi pod nazivom "Mirage" u Teatru Lux u Pizi, kada je jedan gledalac primijetio da nešto nije uredu. 

Ljekari su proglasili klinički mrtvim glumca koji je u komi od 30. januara. Otvorena je istraga mjera bezbjednosti i zaštite u pozorištu, javlja BBC.

Njegovo stanje pogoršavalo se od 21. januara. On nije reagovao na terapiju i ljekari su zaključili da je pretrpio teško i nepovratno oštećenje mozga. 

Nakon šestočasovne procedure da se utvrdi klinička smrt, bolnica je izdala saopštenje u kome navodi da su porodica i tužilaštvo dali dozvolu da se njegovi organi doniraju.

(Srna)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.