5.2.2016. 17:38
2
Josip Šimunić piše knjigu: Ljudima želim objasniti što znači "Za dom spremni"
Josip Šimunić, rehabilitirani pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske, izjavio je kako namjerava napisati knjigu o hrvatskoj historiji kako bi, između ostalog, ljudima objasnio što znači "Za dom spremni", sporni pozdrav zbog koje je imao mnogo problema u fudbalskoj karijeri, javlja Anadolu Agency (AA).

List "Sydney Morning Herald" podsjeća da je FIFA Šimunića izbacila iz fudbala, jer je na stadionu poveo skandiranje "Za dom spremni".

"Sramota je kako su me tretirali i opisivali nakon toga. To je bila diskriminacija, usudio bih se reći čak i gore od toga", rekao je Šimunić.

Dodao je kako želi svojim riječima ljudima objasniti detaljno što se sve desilo u vezi sa spornim pozdravom.

"Želim ljudima koji ne razumiju tematiku objasniti što se zaista desilo. Kroz film, a možda napišem i knjigu, želim ljudima pokazati istinu, onako kako je to izgledalo u mojoj poziciji, kako smo svi mislili. Ništa loše, ali interpretirano je na najgori mogući način. Mnogi ne znaju što ti povici zapravo znače. Korišteni su u raznim periodima hrvatske historije, još od 12. stoljeća, ali su, nažalost, povezani s povicima iz Drugog svjetskog rata", kazao je Šimunić.

(Anadolu Agency)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.