16.3.2016. 20:35
0
Hadžihafizbegović: Kusturica pati za Sarajevom, umrijet će kao Sarajlija
Glumac Emir Hadžihafizbegović je u razgovoru za televiziju N1 govorio o tome zašto je nakon višegodišnjih svađa pružio ruku pomirenja Emiru Kusturici, pozvao ga da se odrekne Dodika i vrati se vrati u Sarajevo.

„Prije 15 dana sam dao veliki intervju za Nedjeljnik u Beogradu kada smo igrali Žabu. Novinar mi je postavio to, već, arhetipsko pitanje. Svaki put odgovorim na to pitanje, kao dobro odgojen čovjek, ali mislim da je to stara tema. Ta rečenica je izvučena iz konteksta, ali to sam rekao“, kazao je Hadžihafizbegović.

„Imali smo sjajan odnos, on je bio moj profesor i mentor, igrali smo mali fudbal, družili se, išao sam mu u kuću, čuvao Stribora kada je bio mali. Kada sam s njim pukao, nije mi bilo svejedno. Mene boli njegova pozicija apatrida, čovjeka koji nije siguran gdje pripada. Sva njegova odlikovanja, Mokre Gore, Kustendorfi, odlikovanja i ostalo je nastalo jer pati za Sarajevom. Rekao sam neka dođe u grad gdje pripada, jer gdje god da umre umrijet će kao Sarajlija. Mislio sam da kaže kako je imao lošu političku procjenu. Stvari koje je govorio su zaboljele ljude u Sarajevu. Mislite da je njemu svejedno u ulici gdje su ginuli nevini ljudi? Sigurno da nije“, kazao je Hadžihafizbegović za N1.

U ranijim verbalnim sukobima između bh. glumca i Kusturice, izrečene su veoma teške riječi i optužbe, između ostalog su jedan drugog nazivali „vucibatinama“ i „lažovom“.

„Naravno da je lažov u vrijeme našeg 'fajtanja' kada je govorio neke stvari. Ja sam tokom posljednjeg intervjua rekao nešto što sam mislio da novinar Branko neće objaviti jer smo ušli u neki privatni razgovor. Ipak, ja stojim iza svake svoje riječi. Priča o Kusturici je eufemizam za razliku od nekih koji su dobili legimitet unutar grada Sarajeva. Onda sam ja govorio o tome kako ti 'portali licemjeri', negativni i pozitivni, su tematizirali tu rečenicu, a mogli bi se baviti ozbiljnijim stvarima od onih o Kusturici“, kazao je Hadžihafizbegović.

(Nedim Pobrić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.