2.5.2016. 17:27
0
Pokloni i čestitke iz 64 države: Princezi Charlotte za prvi rođendan dijamantna zvečka, bajke, skafander...
Kćerka Kate Middleton i princa Williama princeza Charlotte danas slavi prvi rođendan za koji je dobila poklone i čestitke od brojnih kraljevskih ličnosti, predsjednika i premijera iz 64 države, objavila je Kensingtonska palata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među poklonima koje je dobila princeza Charlotte posebnu pažnju je privukla je zvečka od 18-karatnog bijelog zlata s dijamantima, rubinima i safirima vrijednu 32.200 eura, koju je dobila od djeda princa Charlesa.

Kensingtonsku palatu prije nekoliko dana posjetili su i američki predsjednik Barack Obama sa suprugom Michelle, koji su princezi poklonili slagalicu i igračku psa koja predstavlja psa Boa, ljubimca kakvog ima i Bijela kuća.

Britanski premijer David Cameron poklonio je princezi knjigu Hansa Christiana Andersona svjetskog slavnog danskog pisca bajki, dok je premijer Kanade Justin Trideau miljenici Kate i Williama poslao skafander i knjigu.

Sa Novog Zelanda u Kensingtonsku palatu stigli su plišani medvjedići, deke i cipelice od domaće vune, dok je kineski predsjednik poklonio set svilenih figurica. 
Britanski mediji pišu da je od tetke Pippe Middleton princeza Charlotte dobila je najskromniji poklon, a to su biorazgradive pelene od kojih svaka košta po pet eura. 

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.