30.5.2016. 14:33
0
Blizanci dadilji Bešliću pjevaju 'Miljacku': Unuci su mi sve
Donosimo prve fotografije pjevača s blizancima Lamijom i Belminom-Kanom na njegovom imanju u Sezimovcima. Halid svako jutro provodi u igri s malenim unucima…

Igraju se mališani po cijele dane, a kad bi im roditelji dopustili, igrali bi se oni i noću. Najdraže im je uvući se u parkić koji sam im napravio u dvorištu našega motela, rekao je Halid Bešlić (62)…

Sarajevski pjevač pozirao je časopisu “Azra Family” s unucima Lamijom i Belminom-Kanom, kojima će krajem juna prirediti zabavu za drugi rođendan. Pjevač kaže da nakon svakog koncerta, bez obzira koliko kasno završi, žuri u Sarajevo jer su mu jutra rezervisana za igru s blizancima.

“Posao uvijek može malo pričekati, barem pola sata, pa se ja uvučem s unučićima među igračke i zabavljam ih dok mi bjesomučno zvrnda mobitel”, kaže pjevač. Njegov sin Dino (37) sa suprugom Mahirom živi na istom spratu zgrade kao i roditelji, pa baka Sejda i djed Halid često uskaču u pomoć i čuvaju mališane.

“Ma mogu mi skakati po glavi, što da vam kažem! Lamija i Belmin naše su najveće blago, miljenici kojima želimo pružiti u životu sve što možemo”, kaže djed. Pjevač svaki slobodan trenutak s porodicom nastoji provesti u selu Sezimovci, gdje porodica ima motel i imanje. Na nekim koncertima Halida prati sin, a zajedno su obišli i gradove na Halidovoj američkoj turneji, koja je završila prije dva mjeseca.

“Često nastupam u inostranstvu, a kući se rijetko vraćam praznih ruku. Pokušavam unuke razveseliti sitnicom bez obzira gdje sam bio, u Dugom Selu ili Americi”, rekao je Halid. Žali se da više nije u fizičkoj kondiciji kao prije nekoliko godina zbog čega trčanje za unucima prepušta sinu. Muzike se i dalje ne želi odreći.

“Nema govora o penziji. Uskoro ću ući u studio i snimiti novi album koji želim predstaviti obožavateljima već početkom jeseni”, najavio je najpoznatiji pjevač narodne muzike. Nakon 40 godina karijere ipak još ima neostvarenih želja.

“Najviše bih se obradovao kad bi blizanci dobili brata ili sestru. Oduvijek sam želio imati kuću punu djece. Sretni smo i veseli, a unučići i zapjevaju ponekad, redom moje pjesme, a najčešće “Miljacku””, rekao je poznati Sarajlija.

Halid sinu jedincu za vjenčani dar kupio stan u Sarajevu

Halidov sin Dino oženio se Mahirom 2010.. Prije dvije godine rodili su se Lamija i Belmin-Kan, a djed Halid i baka Sejda svakodnevno pomažu bračnom paru. Sinu i snahi pjevač je kupio stan na istom spratu zgrade u kojoj i on živi.

(Merima Druškić/Azra Family)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.