19.8.2016. 16:44
0
Karolina iz turske serije "Kako vrijeme prolazi" u Sarajevu: Oduvijek sam željela doći na SFF
Popularna njemačka glumica, model i dizajnerica Wilma Elles, javnosti u regiji poznata i po ulozi Karoline iz turske serije "Kako vrijeme prolazi", ovih dana boravila je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i bila gošća 22. Sarajevo film festivala, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru sa novinarom AA, Elles nije krila zadovoljstvo zbog boravka u Sarajevu, a iznijela je svoje impresije o glavnom gradu BiH, kao i najvećoj filmskoj smotri u regiji.

"Oduvijek sam željela doći na SFF. Zaista, jedan veličanstven festival. Sarajevo je također jedan prelijep grad. Jako mi se dopao. Atmosfera, priroda, kuhinja, sve je zaista prelijepo", poručila je Elles.

Dodala je kako joj je poznato da je serija "Kako vrijeme prolazi" (Oyle bir gecer zamanki), u kojoj tumači ulogu "Karoline", vrlo gledana na ovim prostorima, što joj je također posebno drago.

"Uloga Karoline ovdje je još uvijek poznata. To je jasan dokaz koliko su zapravo turske serije gledane u cijelom svijetu i koliko se one razumiju. To je također dokaz da su naša srca ista", kazala je Elles.

Istakla je kako je tokom boravka u Sarajevu imala priliku susresti se i sa pojedinim filmskim producentima i razgovarati o novim projektima.

- Kritike njemačkih medija zbog stava o Turskoj -

Njemačka glumica osvrnula se i na svoje nedavno gostovanje u programu njemačke televizije ARD, u kojoj je govorila u pokušaju državnog udara u Turskoj, a u kojem je stala na stranu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, zbog čega je naišla na kritike  u pojedinim njemačkim medijima.

"Ono što smo mi doživjeli u Turskoj možda je nekome vani malo teže shvatiti. Ja sam govorila samo istinu, a njima je to bilo teško razumjeti. Nadam se da će stanje što prije biti ponovo stabilno, jer tursko-njemačkog prijateljstva je oduvijek bilo i uvijek će ga biti. U to sam potpuno sigurna. Prevazišli smo teške dane i nastavit ćemo svi zajedno cijelom svijetu predstavljati Tursku i sve njene ljepote", poručila je Elles.

- Dobila tursko državljanstvo -

Wilma Elles (29) ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu i na filmu u Njemačkoj, a u Turskoj se proslavila upravo ulogom Karoline u seriji "Kako vrijeme prolazi", za koju je višestruko nagrađivana. I dalje radi na značajnim projektima turske kinematografije.

Elles je nakon uloge u ovoj seriji "Kako vrijeme prolazi" dobila i tursko državljanstvo. Udata je za turskog biznismena Kerema Gogusa i majka je dvoje djece. 

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.