27.8.2016. 13:03
0
Jamie šalje Italijanima dvije funte od svake prodate "amatricane"
Britanski kuhar Jamie Oliver uključio se u akciju sakupljanja novca za žrtve katastrofalnog zemljotresa u Italiji i najavio da će dio prihoda od svake prodate porcije paste "amatricana" biti doniran za pomoć u spašavanju i zbrinjavanju ugroženih.
Oliver je na svom profilu na Instagramu napisao da će dvije funte od svake prodate porcije biti uplaćene za žrtve zemljotresa. 

On je naveo da je novac namijenjen vatrogasnim ekipama, izgradnji kampova za preživjele i kupovini hrane, odjeće i ljekova. 

"Zaista vjerujem da na ovaj način možemo sakupiti hiljade funti", rekao je Oliver. 

Italijanske vlasti saopštile su danas da se broj poginulih u zemljotresu koji je prije dva dana pogodio centralnu Italiju popeo na 267, a povrijeđeno je 387 osoba.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.