7.12.2016. 13:23
0
Michael Jordan najplaćeniji sportista svih vremena
Legendarni košarkaš Chicago Bullsa Michael Jordan, sa prihodom od 1,7 milijardi dolara, proglašen je najplaćenijim sportistom svih vremena, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema istraživanju lista ”Forbes”, Jordan je zahvaljujući košarkaškoj karijeri i sponzorskim ugovorima zaradio 1,7 milijardi dolara.

On je tokom 15-godišnje karijere u NBA ligi zaradio 93 miliona dolara, a ostalo je zaradio od sponzorskih ugovora.

Na drugom mjestu najplaćenijih sportista nalazi se golfer Tiger Woods, pobjednik 14 turnira, koji je tokom karijere zaradio 1,65 milijardi dolara.

Golfer Arnold Palmer, koji je preminuo ove godine, sa zarađenih 1,35 milijardi dolara našao se na trećem mjestu. Među 20 najplaćenijih imena, 13 su Amerikanci, a na ovoj listi nema sportašica.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.