31.10.2017. 18:20
1
Talijanski novinar žestoko kritikovao Mihajlovića: Ne zna ko je Anne Frank, a družio se sa Arkanom i hvalio Ratka Mladića
Izjava Siniše Mihajlovića da ne zna ko je Anne Frank i dalje je glavna tema u italijanskim medijima, piše beogradski list Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Srpskog stručnjaka koji vodi Torino u Seriji A brutalno je napao jedan od najuglednijih novinara Luigi Riva.
 
Riva je u autorskom tekstu napisao da se u bivšoj Jugoslaviji, u vrijeme kada je Mihajlović išao u školu, učilo o Anni Frank i da je on morao da čita njen dnevnik kao obaveznu lektiru.
 
Riva svoj stav zasniva na činjenici da se u to vrijeme u školama u Jugoslaviji puno učilo o nacističkim zločinima tokom Drugog svjetskog rata, o bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. godine, ustaškom koncentracionom logoru Jasenovcu, gdje su stradali Srbi i Jevreji, kao i o Titu, borcu protiv nacista.
 
Riva podsjeća na neke detalje iz Mihajlovićeve prošlosti, činjenicu da je bio prijatelj sa Arkanom, da je za Ratka Mladića govorio da je patriota, kao i da je na rasnoj osnovi vrijeđao Patricka Vieiru, nekadašnjeg igrača Arsenala, Juventusa i Intera.
 
"Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda ima načela i u činjenici da nije želio da se zamjera navijačima bivšeg kluba, pripadnicima "Curve nord" – poznatim po širenju fašizma kroz svoje stavove na tribini i navijačkom svijetu. Istih onih koji su bili autori transparenta podrške 'tigru Arkanu', čovjeku poznatom po etničkom čišćenju, ali i nekadašnjem velikom Mihajlovićevom prijatelju. Dok je on istovremeno za Ratka Mladića, "Kasapina iz Srebrenice", rekao 'da je patriota koji se bori za svoj narod. A, tu je i sukob sa Vieirom – kojeg je vrijeđao na rasnoj osnovi", zaključio je Riva.

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.