25.5.2018. 19:07
0
Sloboda od milion dolara: Harvey Weinstein pušten uz kauciju
Nekadašnji holivudski filmski producent Harvey Weinstein koji je optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje, pušten je danas uz kauciju od milion dolara.
On se jutros predao policiji u Njujorku, a zatim je sproveden sa lisicama na rukama u sud na Menhetnu gdje je optužen za silovanja i seksualno zlostavljanje.

On je negirao optužbe da je počinio seksualni čin bez pristanka žene. Pušten je uz kauciju i obavezu da nosi uređaj za nadgledanje kao i zabranu napuštanja Njujorka, prenose mediji.

Više od 70 žena optužilo ga  je za seksulano uznemiravanje, uključujući i silovanje, a neke optužbe datiraju i od prije više decenija.

“Slučaj Weinstein ” je bio povod za angažovanje pokreta #MeToo, pa je na stotine žena javno optužilo moćne biznismene, vladine zvaničnike i ljude iz svijeta zabave za zlostavljanje, podsjeća Reuters.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.