8.8.2018. 19:51
0
Priča za film: Bh. reprezentativac, Emir Sulejmanović, upoznao ženu koja je porodila njegovu majku u danima genocida u Srebrenici
Bh. košarkaš, Emir Sulejmanović, je rođen 13. jula 1995. godine u selu Luka kod Srebrenice, u najtežim danima u historiji ovog grada, kada je u toku bio genocid nad stanovnicima Srebrenice i Podrinja.

Piše: Haris Ahbabović

Žena koja je kao babica porodila Emirovu majku tog 13. jula 1995. godine je majka Ćamila Durakovića, Remzija.

Podsjećanja radi, Ćamil Duraković je nekadašnji dugogodišnji načelnik Općine Srebrenica.

Emir Sulejmanović je danas posjetio ovu ženu, a na Facebooku je napisao:

"Današnji dan je bio poseban za mene, konačno sam upoznao ženu koja mi je zavezala pupak i pomogla u tim teškim trenucima mojoj rahmetli majci. Mnogo sam joj zahvalan, da nje nije bilo taj dan, ne bi bilo ni mene danas".

Na društvenim mrežama se oglasio i Ćamil Duraković koji je napisao:

"Emir Sulejmanović je dijete Srebrenice, rođen 13. jula 1995. godine u selu Luka. Zbog ratnih okolnosti, sudbina je bila da mu baš moja mama, Remzija Duraković, u 'šumi kod kamena', bude babica. I vidite ovoga 'malca', nakon svega, došao je da obiđe svoju 'baku', a moju majku. Emir je pomno slušao kako mu moja mama priča o njegovom rođenju. Njegova rahmetli majka je bila velika heroina, koja je na svijet donijela, u najtežim mogućim okolnostima, ovoga momka koji je postao ponos srebrenički. Umrla je u tridesetoj godini", napisao je Duraković.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.