17.10.2018. 13:57
1
Šta se krije iza eksplozije koja je potresla Srbiju: Ko je i zbog čega htio ubiti poznatu voditeljicu Marijanu Mićić?
Golf 4, koji je u vlasništvu poznate srbijanske voditeljice i glumice Marijane Mićić, potpuno je uništen nakon što je tokom vožnje pukla eksplozivna naprava, koja je, kako se sumnja, bila postavljena pod vozilo.

Nebojša Mićić (63), otac glumice i voditeljice TV Pinka, povrijeđen je jučer oko 13 sati kada je eksplodirao automobil Golf 4, kojim je upravljao, a ispod kog je, kako se sumnja, bila postavljena bomba.

Automobil, koji je inače u voditeljicinom vlasništvu, eksplodirao je u ulici Vojvode Stepe u beogradskom naselju Kumodraž, ispred kompanije „Velefarm“. Nebojša Mićić, koji je bio sam u automobilu, prošao je samo s lakšim povredama, a spletom nevjerovatnih okolnosti ostao je živ.

- Sumnja se da je bomba bila postavljena ispod suvozačevog sjedišta, o čemu svjedoče oštećenja na olupini automobila. Pretpostavlja se da je od siline detonacije vozač izletio napolje i da mu je to zapravo spasilo život - kazao je za ''Kurir'' izvor iz istrage i dodao da se provjerava je li bomba greškom postavljena pod Marijanin auto. 

Prema prvim i još nepotvrđenim informacijama, bomba je aktivirana u momentu kada je Mićić prelazio preko ležećeg policajca.  

Kako ''Kurir'' saznaje iz istrage, prvi rezultati ukazuju na to da je paklena naprava zakačila „prepreku“ na putu, što je promijenilo smjer, odnosno usmjereno dejstvo eksploziva.

Eksplozija je potpuno raznijela suvozačev dio, tako da je Nebojša prošao s lakšim povredama, to jest zadobio je opekotine desne ruke i uha. Po svemu sudeći, bomba je uključena daljinskom komandom. 

Očevici i stanari ovog dijela Kumudraža kažu da su eksplozija i prizor bili stravični.

- Od siline detonacije zatresla se čitava kuća. Kada smo istrčali na ulicu, vidjeli smo uništen automobil koji je gutao plamen. Pomislili smo da nema šanse da je bilo ko preživio, ali smo potom ugledali čovjeka koji stoji pored. Prišao nam je i rekao da je automobil njegov, da je povrijeđen i da pozovemo Hitnu pomoć. Šokirali smo se što je živ i na nogama - ispričali su za ''Kurir'' zaposleni u hostelu pred kojim je Golf eksplodirao.

Oni kažu da je Mićić bio vidno šokiran, kao i da mu je iz uha curila krv.  

- Dali smo mu peškir i vodu. Pitali smo ga je li u automobilu ima plinsku bocu koja je eksplodirala, on je kazao da nema, već da Golf ide na dizel. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć, koji su ga preuzeli. Ovaj dan bi trebalo da slavi kao drugi rođendan - kažu sagovornici.

Auto nije moj  

Građani su bili uznemireni zbog eksplozije.

- Unuk je 10 minuta prije toga prošao ovuda. Sreća da niko nije povrijeđen. Na mjestu gdje je eksplodirao auto ostala je rupa od pola metra, strašno - izjavila je sagvornica Kurira.

Voditeljica Marijana Mićić jučer je demantirala da je Golf njen.  


- Taj auto nije moj već sedam godina - rekla je voditeljica.


(Admir Oručević)

 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.