17.12.2018. 11:07
0
Jamie Oliver: Svakog dana poželim da nikada nisam postao poznat
Uspon Jamieja Olivera je počeo još devedesetih godina prošlog stoljeća. Njegov životni cilj je bio da svijetu predstavi kuhinju koja će biti jednostavna, zdrava i svima dostupna svima, prenosi fosmedia.me

- Svakog dana poželim da nikada nisam postao poznat. Ali ipak, iz svoje slave mogu zaključiti bar jednu dobru stvar - imam sreće što sam tokom godina upoznao mnogo divnih ljudi. I sada sam okružen divnim ljudima zbog kojih sam svakodnevno zahvalan, jer radimo posao koji volimo i stalno smo nasmijani - rekao je poznati kuhar.

Svjetsku slavu stekao je svojim televizijskim emisijama, koje su pratile nekoliko knjiga.

Jamiejeva životna priča, koja je ranije nezaustavljivo napredovala, posljednjih nekoliko godina je, međutim, počela da se ruši kao kula od karata. Svoj prvi restoran Jamie Oliver je otvorio 2008. godine i s njim je, za kratko vrijeme, postigao veliki uspjeh. A zatim je otvorio još 37 restorana. A onda su fanovi počeli da mu zamjeraju da njegov srdačan pristup sve češće izostaje, kao i da je postao veoma sličan drugima.

Jamie Oliver je ubrzo bankrotirao. Međutim, za sebe i sam kaže da je radoholičar, kao i da se njegova tajna krije u strogom rasporedu. Slavni kuhar vjeruje da će, uz podršku supruge i njihovo petero djece, ponovo uspjeti da se vrati na staze uspjeha, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.