17.12.2018. 22:36
1
Manekenka uhapšena u Vatikanu nakon što je pozirala gola razapeta na krst
Kontraverzna manekenka uhapšena je nakon što je u Vatikanu pozirala naga razapeta na krst.

Marisa Papen zbog svojih provokativnih fotografija već je provela nekoliko dana u zatvoru prošle godine nakon što je uhvaćena tokom fotošutinga u jednom od najstarijih egipatskih hramova.

Na jednoj od fotografija s posljednjeg snimanja, u Vatikanu, 26-godišnja belgijska manekenka vuče veliki drveni krst po Trgu svetog Petra.



Marisa redovito surađuje s australskim fotografom Jessejem Walkerom, no redovito nailazi i na probleme zbog svoje provokativnosti. 

Kako prenosi "The Sun", talijanska policija ganjala je par nakon što su ih uhvatili tokom nekonvencionalnog snimanja u nedjelju, tokom kojeg su simulirali njezino razdjevičenje krstom. 

- Obukla sam donje rublje kad su odjednom došla dva policijska automobila i još četiri policajca pješke. 'Pasoše, molimo', rekli su gladeći pendreke- izjavila je manekenka.



U policiji su ih ispitivali i zadržali deset sati. Nakon toga odvedeni su u stan koji su unajmili preko Airbnba i tamo je policija pronašla veliko drveno raspelo i druge rekvizite, poput lažne krvi, krune od trnja i odjeće za sveštenike. 

Prije nego što su ih pustili, uzeli su im otiske. 

- I tako smo se opet našli iza rešetaka male prljave ćelije. Jesse i ja pogledali smo se i prasnuli u smijeh- napisala je na svom blogu Marisa, koja otvoreno provocira vjernike i svetosti u koje vjeruju.

- Jedan od mnogih prosjaka zapeo mi je za oko, golonoga Romkinja s jako deformiranim držanjem. Suze su joj tekle niz obraze dok se tresla sa svojom plastičnom čašicom u nadi da će dobiti poneki novčić. Pomislila sam; zamislite da je Vatikan mjesto koje zaista pomaže ljudima. Zamislite da sve ove velike crkve otvore vrata ljudima kojima je to potrebno- istakla je ona, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.