30.12.2018. 15:22
0
Izdat nalog za hapšenje Branislava Lečića: Slavni glumac se oglasio
Nakon što je uhvaćen sa 0,7 promila alkohola u krvi, Branislav Lečić se nije pojavljivao na sudu, zbog čega je izdat nalog za njegovo privođenje.

Glumca Branislava Lečića saobraćajna policija zaustavila je 2. februara u Beogradu tokom rutinske kontrole i tom prilikom mu je izmjereno oko 0,7 promila alkohola u krvi.

- Saobraćajni policajci isključili su poznatog glumca iz saobraćaja i otkrili da je pod utjecajem alkohola. Policija je odmah zabranila glumcu da dalje upravlja motornim vozilom i ustanovila srednju alkoholiziranost - navodi izvor “Blica” upućen u čitavu priču i objašnjava da se sudski postupak protiv Lečića vodi u Prekršajnom sudu u Beogradu.

Iako je sudija čak dva puta slao poziv glumcu da se pojavi na Sudu, on se nije odazivao. Zbog toga je sud bio primoran da izda dvije naredbe za privođenje Lečića - u maju i avgustu 2018. godine.

- Lečiću je nekoliko puta poslan poziv za Sud, međutim, on nikada nije bio na adresi na kojoj je prijavljen da živi niti se odazivao. Zbog toga je sudija bio primoran da podnese naredbu za njegovo hapšenje, pa je policija čak dva puta dolazila na Lečićeva vrata s nalogom. I tada nisu nikoga zatekli na njegovoj adresi. Međutim, nekoliko mjeseci nakon toga glumac se sam pojavio na Sudu i priznao krivicu - otkriva izvor.

Kako se saznaje, presuda Lečiću zbog vožnje pod utjecajem alkohola bit će donesena iduće godine.

Očekuje se da će glumac ostati bez vozačke dozvole najmanje tri mjeseca. Također će morati platiti novčanu kaznu između 160 i 320 KM, a bit će mu dodijeljeno i šest kaznenih poena za učinjeni prekršaj. Inače, ovo nije prvi put da je Branislav načinio saobraćajni prekršaj. Prošle je godine Lečić zaustavljen zbog prebrze vožnje van naseljenog mjesta.

Poznati glumac je kratko komentirao najnovija dešavanja: 

- Kome se to nije desilo? To svakom može da se desi. Od tog trenutka svaki put uzimam taksi gdje god idem, a gdje postoji mogućnost da ću biti veseo. Kad god ima prilike da se proveselim, što znači da će biti i nekog pića, ja idem taksijem - kazao je Lečić novinarima ''Blica''.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.