20.2.2019. 14:18
0
"Zabijem gol Levskom u prvoj minuti, a oni govore: "Jao, batko, ko je taj igrač", a ja sam već imao ploču snimljenu"
Legendarni folk pjevač Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Piše: Haris Ahbabović

Kralj narodne muzike, osim što je imao neosporni talenat za pjesmu, kao drugu najveću ljubav u životu je imao fudbal, a oni koji su gledali Šabana kako igra, kažu da je bio veoma talentovan fudbaler.

On je na jednoj utakmici uspio postići pogodak već u prvoj minuti, i to protiv čuvenog Levskog iz Sofije.

- Igrao sam za Polet, pa sam došao iz Poleta ovdje u Željezničar i dobijemo Levski 4:2. Vodili smo 3:0, ja u prvoj minuti dao gol. I mi poslije na večeri, a Bugari komentiraju: "Jao, batko, ko je taj igrač", a ja sam već imao ploču snimljenu. Pa to je Šaban Šaulić, a oni: "Volimo njegove ploče". I dođe taj njihov trener i cijela njihova ekipa rukovodilaca i pitaju: "Je l' možeš ti da pređeš da igraš za Levski, da potpišemo ugovor" - ispričao je svojevremeno Šaban Šaulić.

Mnogi znaju da je on bio i kapiten tzv. pjevačke reprezentacije, u kojoj su igrali i Miroslav Ilić, Haris Džinović i brojni drugi pjevači. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.