21.2.2019. 12:15
0
"Šaban nije planirao da bude pjevač, pošto se bavio fudbalom. Bio je veoma stidljiv kada su u pitanju djevojke"
Muzičar Rade Vučković je 1971. godine upoznao Šabana Šaulića i otad su bili veliki prijatelji. Rade je autor Šabanovih najvećih hitova poput "Dođi da ostarimo zajedno", kao i "Dva galeba bela", za koje je pisao tekst, a Šaban muziku.

Piše: Haris Ahbabović

- Bio mi je prijatelj i brat, zato me ovo toliko slomilo, taj dio mene je otišao i nikada više neće biti isto - kaže za "Novosti" Rade Vučković.

- Poslije pjesme "Dođi da ostarimo zajedno", dogovorili smo se da ostarimo zajedno, ali ti si me izdao, otišao si prije mene, jer je Bog želio da te upozna. Nisam te se nagledao, kralju moj - poručio je Rade Šabanu. 

Šaban je došao kao tinejdžer u Beograd, a dvojica prijatelja su i to otpjevala. 

- Mi smo kao dva provincijalca, jer ja sam došao iz Kuršumlije, a on iz Šapca. Moja pjesma koja je nastala kasnije "S namjerom dođoh u veliki grad", za koju je Šaban uradio muziku, baš govori o našem putu - dodaje Rade.

Kompozitor dodaje da Šaban zapravo nikada nije planirao biti pjevač, već je volio fudbal i trenirao ga. Isto tako, potvrđuje priču da je kralj narodne muzike bio stidljiv kada je riječ o djevojkama, kao i da je suprugu Gordanu upoznao kada je imala samo 16 godina. 

Šaban Šaulić umro je u nedjelju nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj. Njegovo tijelo danas će biti dopremljeno u Srbiju.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.