25.2.2019. 10:38
1
Najnoviji detalji: Šaban nije trebao pjevati u Njemačkoj
Velikan narodne muzike Šaban Šaulić trebao je pjevati u Švicarskoj 16. februara, ali je krajem prošle godine dobio ponudu da tog dana pjeva u njemačkom gradu Bilefeldu, gdje je i poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Otkada je tragično stradao kralj narodne muzike, sve je više informacija koje dospijevaju u javnost u vezi s ovim nesretnim slučajem.

Mnogo toga je nelogično, čudno, nejasno i vjerovatno će tako dovijeka i ostati. Ljudi iz njegovog bliskog okruženja danas se pitaju bi li Šaulić izbjegao pogibiju da je napravio makar jedan korak drugačije ili mu je pak ovakva sudbina bila zapisana. 

- Nije tajna da Šaban uglavnom nije znao gdje treba nastupati i kada, niti ga je to zanimalo. O tome je, prema njegovoj želji, najviše vodila računa njegova supruga Gordana, mada je i ona ponekad prepuštala menadžerima i vlasnicima velikih klubova iz Evrope da se dogovore o datumu i terminima. Još u septembru prošle godine znalo se gdje će Šaban nastupati sve do početka proljeća, sve je bilo dogovoreno i pogođeno - priča dobro obaviješteni izvor.

A onda se krajem godine javio vlasnik kluba iz Bilefelda i tražio da Šaulić kod njega nastupa sredinom februara. Tako je jedan od menadžera zahtijevao da se nastup u Švicarskoj, koji je bio zakazan za 16. februar, pomjeri i da se tada ide za Bilefeld, što je i prihvaćeno - kaže sagovornik i dodaje da niko ne može znati šta bi bilo da je Šaban otišao u Švicarsku umjesto u Njemačku.

- Glupo je sada nagađati šta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno, desila se tragedija. Bio je to splet okolnosti, sudbina je tako htjela - zaključuje izvor.

Šabanov kum Boban Stojadinović, dan poslije nesreće, rekao je da se Šaulić čudio tome da ponovo pjeva u Njemačkoj, iako je tamo skoro bio.

- Znao je da me pita gdje radimo sljedeće sedmice, a kada je bio posljednji nastup u pitanju i kada je čuo da je Njemačka, rekao mi je: "Pa što mi to nisi pomjerio za neki drugi put. Sad smo bili u Njemačkoj, zašto idemo opet." Rekao sam mu da je to neki odranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju te da to dugujemo menadžeru, pa ćemo se odmarati u martu i aprilu - rekao je Stojadinović za medije, prenosi Alo.rs.


 
Šaban Šaulić se kao nikada do sada radovao dolasku proljeća. Pjevač je riješio promijeniti kompletno sve štapove za pecanje kako bi uživao na Dunavu. Kao veliki ljubitelj ovog riječnog sporta, pjevač je uvijek imao odličnu opremu jer je i po nekoliko sati pecao.

- Jedva je čekao da prođe zima i da se, kao i svake godine, preseli u Krčedin, te da peca. Imao je želju da sad u martu kupi nove štapove. Svoj brodić je sredio i samo mu je bila želja uzeti nekoliko različitih štapova. Prijatelj iz Beča mu je obećao da će mu pokloniti dva pomoću kojih će moći uloviti najveću ribu - ispričao je Šabanov prijatelj.


(Admir Oručević)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.