16.4.2019. 19:03
0
Michelle Obama progovorila o kršenju kraljevskog protokola
Nekadašnja prva dama SAD-a, Michelle Obama prvi put je srela britansku kraljicu 2009., i tada je slučajno prekršila kraljevski protokol, stavljajući ruku na Njeno Visočanstvo. Naravno, britanski mediji su sve to preuveličali jer se dodir bilo koje vrste smatra jednim od najvećih tabua vezanih uz britansku monarhiju.

Michelle je o ovom događaju govorila javno i to u O2 areni u Londonu, pred publikom od 15000 ljudi, pa se tako podsjetila na trenutak kada je nešto u životu zeznula. Cijelu situaciju podnijela je kao dama jer je tamo bila kako bi promovirala svoju autobiografiju „Becoming”, koja je već sad jedna od najprodavanijih u svijetu.

– Žao mi je, momci – našalila se, objašnjavajući da je kasnije naučila držati ruke skrivene ili iza leđa.

– To je bila apsolutno ispravna stvar, jer je to bila ljudska gesta – ispričala je.

Kraljica se u vrijeme fotografiranja približila Michelle i stavila ruku na njena leđa. Michelle je ranije rekla kako kraljica misli da je kraljevski protokol “smeće” te da su jedini ljudi koji ga shvaćaju ozbiljno njihovo osoblje, prenosi Azra magazin.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.