10.9.2019. 16:41
0
Hanka Paldum: Dragog mi Allaha nisam radila plastične operacije
Hanka Paldum je još uvijek pod utiscima nastupa na festivalu „Ilidža 2019.“ gdje je premijerno otpjevala svoju novu pjesmu koju je posvetila jedinoj i najvećoj ljubavi – svojoj BiH. Pod utiscima je i koncerta koji je poslije „Ilidže“ održala u Zenici, a na kojem je bilo više od 20.000 ljudi.

Na pitanje da li je taj koncert na neki način bio uvertira za obilježavanje tvojih 45 godina postojanja i rada na estradi, Hanka je odgovorila:

-Prije bi rekla da je to uvertira za moju novu mladost koja me nekako još više održava u životu i daje mi neku novu neobjašnjivu snagu – počinje Paldum na početku intervjua za Ekspanziju.

Kada smo već kod mladosti, iskreno, da li ste nešto radili na sebi, po pitanju plastične hirurgije?

-Nisam dragog mi Allaha, šta je sa tobom. Ma, ni botoks nisam radila. A, ove koje se botoksiraju izgledaju kao hodajuće porculanske lutke. Ne mogu normalno ni da pričaju, a ni da se smiju.

Od koga ste naslijedili gene vječne mladosti?

-Od moje rahmetli mame. Ona mi je umrla u osamdesetoj godini života i to bez ijedne bore na licu.

Objavili ste novu pjesmu, a koja je posvećena BiH, ali interesantno da ju je radio Milić Vukašinović,a koji je „krivac“ za tvoje velike hitove nastale prije više od 30 godina?

-Milić i ja smo oduvijek bili u kontaktu, nekad manje,a nekad više. Međutim, već dugo nam se nije bila desila neka dobra pjesma, sve do ovog momenta. Tako mi je prije možda dva mjeseca poslao pjesmu, tekst mi se učinio veoma zanimljiv, a posebno je pogodna za ovo današnje vrijeme. Mislim dakle na vrijeme i sutaciju kada neki pokušavaju da opet rade protiv BiH, da rovare protiv njene opstojnosti. Ovo je pjesma za one koji vole BiH, a opomena za one koji je ne vole.

Da li se možda plašite reakcije sa druge strane da Vas zbog ove pjesme opet ne počnu prozivati, pokazivati prstom na tebe da ste nacionalista?

-Ako će me zbog ove pjesme okarakterisati kao nacionalistu, onda će mi vjeruj mi, biti zaista drago. Neka samo napadaju. Ja samo volim svoj narod, svoje ognjište i svoj kućni prag. A, takvi koji tako misle su samo za neuropsihijatrije. Ali, kad smo već kod toga, sjetih se moje drage prijateljice i nekada jako popularne voditeljice na TV Sarajevo Mirjane Jančić, i njenog supruga Mire koji je kao diplomata radio u Italiji. Na samom početku moje karijere taj isti Miro mi je rekao da sam veliki talenat i da ću biti veliki pjevač. „Kada bude na tvojim pločama i plakatima stajalo samo ime HANKA, tad ćeš biti „Hanka Nacionale“,kao što stoji ime Tereza i svi znaju o kome se radi“. Ja to pamtim i to mi je želja oduvijek bila. I sada kada sam postala HANKA NACIONALE sada treba neko da mi ukalja to ime. Da sada mogu slobodno da kažem da sam Hanka Nacionale“.

Da li možete danas da kažete da ste postigli sve u životu i da nema dalje?

-Ja sam osoba koja misli da se uvijek može bolje i više, ali to nije samo na meni već na božijem preodređenju. Ja se trudim da budem uvijek perfektna, a to ljudi prepoznaju i ostavlja traga. Samo zdravlja i ova pamet koju imam da me služi, a treba i mudrosti. A, koliko sam mudra ne znam, jer sam ja uvijek otvorena i direktna,a ponekad to i nije dobro. Ja sam zadovolnja veoma sa sobom i to me drži na zemlji.

Iza Vas je 45 godina postojanja i rada na estradi. Da li se možete sjetiti tvog prvog honorara i kako ste ga potrošili?

-Jaoooooj, dragi Bato odakle ti samo to pitanje. Ma, veze nemam nakon toliko godina. Moji prvi honorari su bili od Radio Sarajeva, kada sam počela da pjevam na javnim snimanjima, ali morao si potpisati ugovor, pa tek nakon par sedmica ili mjeseci dobiješ novac, a tada su to bili neki milioni. Uhhhh, da se danas plaća u milionima. A, novac sam valjda potrošila na neku lijepu haljinu.

Šta se dešava u privatnom životu Hanke Paldum? Nova ljubav?

-Ja samo toliko sretna i zadovoljna da ljubavi imam svaki dan. Svaki moj nastup prepun je ljubavi, dajem, poklanjam ,ali i primam od publike. A, na tu ljubav na koju ti misliš,a misliš na to da li imam muškarca pored sebe. U posljednje vrijeme gledam tursku seriju „Ertugrul“ koja se emituje na Hayat TV. E pa kad bi naišla na tipa poput njega, taj bi me mogao osvojiti. Ne izgledom već njegovim karakterom i njegovim pogledom na život“.

Kada Vam se zadnji put neki muškarac udvarao?

-Pa, šta ja znam, udvaraju mi se nonstop. Moraš da znaš sa kim razgovaraš, nisam ja od nekih tamo koji izmišljaju afere i priče da bi bile u medijima. Ali ti nekad preletiš kao i ja, pa ti kao i meni bude žao i krivo“.

Kako i na koji način želite obilježiti svojih 45 godina estradnog života?

-14.oktobra u Lisinksom u Zagrebu bit će veliki koncert, a prije toga najvjerovatnije u sarajevskoj Vijećnici ću održati jedan divan perfomans. Bit će to zaista nešto posebno.

Odmor, ljeto, more?

-Ma, ne idem ti ja ni na odmor, ni na more. Meni je odmor kada se odmaram u svojoj kući, okružena mojom djecom i unucima, ali i kad sam sama. Veoma često poželim da sam sama, da malo čitam, da šutim, razmišljam, piše Oslobođenje. 

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.