22.9.2019. 11:05
0
"U jednom trenutku sakupljaš krompir, a onda glavom i bradom Nole stoji pored tebe i pita te: 'Je li treba pomoć?'"
Porodica Dobrodolac iz Brzeća nadomak Kopaonika u Srbiji doživjela je to da im Novak Đoković, najbolji teniser na Planeti, pomaže da sakupljaju krompir iz njive i utovare ga u prikolicu.

Piše: Haris Ahbabović

Kako je porodica opisala za „Blic“, nije moglo u životu da ih snađe ništa ljepše od neočekivane posjete najboljeg tenisera na svijetu.

Novak već nekoliko dana sa svojom porodicom i djecom iz svih krajeva Srbije boravi u Brzeći u okviru „Drugarijade“, koju sprovodi Fondacija „Novak Đoković“. Tako je nakon šetnje primijetio ljude u polju koji su sakupljali krompir. Prišao im je i pitao da li im treba pomoć.

- Zanijemili smo. Nismo znali šta da mu kažemo. I kako bi. U jednom trenutku sakupljaš krompir iz njive, podižeš glavu i vidiš, glavom i bradom Nole stoji pored tebe i pita je l‘ ti treba pomoć. Pa to ni u snu ne bih doživio – započinje priču Tiosav Dobrodolac iz Brzeća.

- Pomogao nam je da iz skoro cijelog zasada izvadimo krompir i stavimo ga u vreće. Čak je tražio da mu pokažemo kako se vezuju. Sve ga je zanimalo. Mogu da vam kažem da mi se ispunio san. Upoznao sam Novaka Đokovića i to na, za mene, spektakularan način – objašnjava uzbuđeni Tiosav.

Ni njegov otac Goran nije krio zadovoljstvo. Ali, nije ni htio da odbije Novakovu pomoć.

- Čovjek je zasukao rukave i počeo da radi. Još ja mu kažem da će da se isprlja. Ništa. Nastavio je da radi. Još me usput ispitivao o vrsti krompira, da li ga prskamo... Sve ga je zanimalo. Ponašao se potpuno prirodno. Mene je to iznenadilo jer on je ipak svjetska zvijezda – kaže Goran Dobrodolac.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.