29.10.2019. 17:52
2
Bašićeva otkrila detalje na suđenju Muslimoviću: “Htio je da me ubije, počeo psovati majku, džamiju, novac
Taj čovjek je poludio, htio je da me ubije, eto to, ništa drugo. Jel treba moja djeca da ostanu bez majke i to zbog njegovog duga prema meni, ispričala je svjedok Sonja Bašić iz Melburna, danas u sudnici Osnovnog suda u Banjaluci na suđenju poznatom pjevaču Halidu Muslimoviću.

Njemu se sudi da joj je nanio tjelesne povrede 27. jula prošle godine.

Bašićeva je ispričala da je sa Muslimovićem bila u emotivnoj, ali i poslovnoj vezi jer joj je dugovao novac, “kako bi ga izbavila iz finansijkih dugova”, a u večeri kada ju je Muslimović pretukao bila je u Kozarcu u restoranu “Stara bašta”, gdje je nastupao.

Kako je ispričala, dolazila je iz Australije, zajedno su putovali i izvršavala je njegove finansijske obaveze, a sukob je izbio zbog novca koji joj je dugovao. Istakla je da je te večeri na njegov poziv došla u Kozarac iz stana koji je iznajmila u Banjaluci. Dan ranije kako je rekla, bio je dogovoren rok.

“Čim je došao vidjela sam da je nervizozan i ljut”, rekla je Bašićeva.

Ističe da je pred fajront došao do njenog stola i pio te ga je pitala da je odvoze do taksi vozila kako bi se vratila u Banjaluku na šta je on pristao.

“Kada sam sjela u auto, rekla sam da nisam dobila novac, a on je u blizini parkirao auto i ugasio motor”, rekla je Bašićeva.

Ističe da joj je Muslimović počeo psovati majku, džamiju, novac, a zatim se vratio u rikverc i uključio na cestu te krenuo prema Banjaluci.

“Počeo je da vozi kao manijak 140-150km/h i da šakama udara o volan. Molila sam ga da stane. Udario me je desnom rukom u lice, bila sam šokirana”, kaže Bašićeva.

Kada mu je rekla da stane, kako je ispričala, zaustavio je pežo i izašao, došao do nje i izvukao je za kosu, gurno je i udarila je kukom u kamen. Kako kaže, srećom je u padu izbjegla udarac glavom.

“Plakala sam od bola, pokušavala ustati, a on mi nije pomogao”, rakla je Bašićeva i dodala da ju je zatim udario šakom u bradu i ugrizao za ruku. Ističe da ju je ugurao u auto i nastavio brzo voziti prema Banjaluci.

Kada su došli ispred zgrade u kojoj je Bašićeva iznajmila stan, Muslimović ju je, kako navodi ona, izbacio iz auta, a predhodno joj je bacio telefon kojim je pokušala pozvati sestru da joj da broj policije. On je otišao, a ona je, kako kaže, uslikala povrede i ujutro sa advokatom otišla u bolnici i policiju.

Za njega je tražila najstožiju kaznu, prenose Nezavisne.


(Admir Oručević)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.