2.11.2019. 16:34
0
Haljina Lady Gage iznenada povučena sa aukcije Nikada nije potvrđena autentičnost haljine
Haljina "Valentino Haute Couture" koju je Lady Gaga nosila na dodjeli Zlatnog globusa, povučena je sa aukcije samo nekoliko minuta nakon što je dostigla cijenu od 19.000 dolara.

Portparol aukcijske kuće "Nate D. Senders Auction House" potvrdio je ovu informaciju. Autentičnost haljine nikada nije potvrdio dizajner Pierpaolo Piccoli, a slučaj nije komentarisala ni Lady Gaga.

Postojale su sumnje da je haljina ukradena. Prema policijskom izvještaju, dojava o navodno ukradenoj dizajnerskoj haljini koja se prodaje na aukciji stigla je 25. oktobra.

Utvrđeno je da krađe nije bilo. Preciznije, dugogodišnja spremačica Sarah donijela je haljinu na aukciju. Pronašla ju je u sobi u hotelu "Beverly Hilton" dok je čistila dan nakon dodjele Zlatnog globusa i ostavila na odjeljenju "izgubljeno i pronađeno", prenosi B92.net. S obzirom da se nakon osam sati niko nije javio, haljina je postala Sarahino vlasništvo.

S druge strane, Sarah tvrdi kako joj je Lady Gaga lično poklonila haljinu, ali nema dokaza za to niti na haljini ima ikakvih oznaka koje bi potvrdile da je riječ o originalu. Aukcijska kuća sprovodi internu istragu nakon čega ce biti odlučeno da li će opet prodavati ovu haljinu, prenose Nezavisne.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.