1.12.2019. 9:00
1
Poznati hrvatski psihijatar brutalno osuo po Severini i ogolio je do detalja
Poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić na svom Facebooku objasnio je zbog čega je licemjerno saosjećati sa Severinom Kojić.

Starateljstvo nad sinom Aleksandrom dobio je Milan Popović, a psihijatar je javno iznio svoje mišljenje.

"Juče uveče, skladno privremenoj mjeri koju je temeljem svoje (nepravosnažne) presude na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela sudija Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svog maloljetnog sina Aleksandra od Severine. Od juče Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend. Odmah po objavi presude počele su po lajfstajl rubrikama raznih portala curiti suze saosjećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvuduša i tzv. "slavnih javnih osoba" poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih. Takođe, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svom izvještavanju o ovom slučaju", napisao je i dodao:

"Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posljedica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostepenu presudu Verice Nikić, sudije Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Prema presudi sudije Nikić maloletni Aleksandar Popović trebalo je da živi sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana. Ukratko: prije godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim evropskim i svjetskim standardima zastupa najprimjerenije rješenje za dijete - zajedničko roditeljsko starateljstvo, pola vremena s majkom, pola s ocem. Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mjere da je u njenu odbranu javno morao stati i sam Sud svojim saopštenjem u kojem je rečeno kako "se osuđuje medijska eksponiranost slučaja te optužuje pjevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud", prenosi Oslobođenje. 

"Ne zaboravimo i njen javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravosnažne sudske odluke da se dijete vrati svom ocu. Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je pres konferenciji organizovanoj povodom njene predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, djetetove škole i još svega i svačega. Svega par dana nakon te pres konferencije Severina je nepravosnažno osuđena za nasilje u porodici zbog prijetnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću. Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemjerno saosjećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilno koristila u cilju uticaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tom koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čoveku", nastavio je da objašnjava Herman Vukušić.

"P.S. Tek nakon objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trenutno izložena na društvenim mrežama. Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave", završio je Vukušić.


(Lejla Trle)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.