30.1.2020. 14:10
0
"Nijednom nisam udario Sonju Bašić, vozio sam i branio sam se. Bila je pijana, histerisala, udarala me"
- Nijednom nisam udario Sonju Bašić, vozio sam i branio sam se, možda sam bio grub. Bila je pijana, histerisala, udarala me, otimala volan, vadila ključ iz auta - rekao je Halid Muslimović danas tokom svjedočenja u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, prenosi Dnevni Avaz.

On je rekao da su povrede mogle nastati "ili od vrata ili ju je prilikom opiranja zakačio prstenom". 

Što se ugriza tiče, rekao je da ju je "malo gricnuo". Tokom svjedočenja nekoliko puta je došao u verbalni sukob s tužiteljicom, koja ga je opominjala zbog načina na koji razgovara s njom.

- Vi idete u kolosijek da mene optužite, vi ste loši - rekao je vidno uzrujan Muslimović tužiteljici prije nego što ga je i sudija opomenuo.

Na pitanje tužiteljice Sanje Tadić-Stojisavljević je li bio u emotivnoj vezi s Bašić, rekao je: "Ne sjećam se jesam li bio u vezi s njom."

Muslimović je rekao da je te noći Bašić vozio iz Kozarca u Banju Luku jer je pijanu nije mogao pustiti s bilo kim, ali da je "ta noć bila u drugom filmu" jer je, kako je naveo, ona htjela da on spava kod nje, prenosi Avaz.

Tokom vožnje, kako je naveo, bila je agresivna, psovala i histerisala.

- Ruka mi je bila modra pa sam nosio košulju dugih rukava - rekao je Muslimović.

Bašić je ostavio ispred zgrade, a, kako kaže, zvala je nekog i prijetila mu da će zvati policiju.

Danas su svjedočili i muzičari iz Muslimovićevog benda, ali i svjedok Hasan Ponjević, koji je te noći u restoranu gdje je bila svirka bio s Bašić u društvu.

On je rekao da je pila viski te da niko za stolom osim nje nije pio to piće.

- Jedna flaša je bila popijena pa je naručila drugu, od koje je ostalo malo na dnu flaše - rekao je svjedok.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.