9.4.2020. 21:00
0
Luksuzan život: Nastavi li se pandemija, Harry i Meghan ostat će bez prebijene pare
Prije nego što se udala za princa Harry, Meghan Markle zarađivala je skoro pola miliona dolara godišnje kao glumica. Zato se njena ukupna neto vrijednost procjenjuje na skoro 5.000.000 dolara. No, princ Hari vrijedi tačno pet puta više i par, dakle, ima ukupno skoro 30.000.000 eura.

Njegov novac dolazi iz različitih izvora i, bez obzira na to što su napustili kraljevsku porodicu, nešto će i dalje dobivati. 

No, nakon što su napustili kraljevsku porodicu, Meghan i Harry počeli su planirati svoju finansijsku neovisnost. 

No, ovog trenutka berze su se strmoglavile i pitanje je kad će im se vratiti uloženo. Budući da kraljevska obitelj živi isključivo od poreza, zabranjeno im je da budu zaposleni, ali to za njih više ne vrijedi. Tako je Meghan trebala početi raditi u Hollywood i nastaviti s glumačkom karijerom, ali trenutno ništa od toga zbog pandemije korone.

Kad se zbroje troškovi na dadilje, odjeću, hranu, pa zatim obrazovanje djeteta... izdaci se penju na barem milion funti, koliko bi mogli potrošiti na Arčija dok on sam ne počne zarađivati. 

Harry i Meghan potrošili su i skoro 300.000 funti na obnovu kuće. Uveli su zelenu energiju, ugradili kamin, grijani pod... Prije nego što su se uselili u svoj dom u Kensingtonu, u njihove odaje ulupano je skoro 3,5 miliona funti, ali danas više tamo ne žive. Naknadno su rekli da su spremni vlastitim novcem podmiriti dio troškova za tu obnovu, koja je išla na račun poreznih obveznika. 

Meghan je u kraljevskoj kući trošila skoro 70.000 funti ili 100.000 eura godišnje na odjeću. No, kad je prošle godine ostala u drugom stanju, potrošila je još skoro 50.000 eura na odjeću za trudnice. 

Troše i na putovanja. Odmarali su se na otoku Vankuveru u Kanadi u raskošnom dvorcu i imanju površine od 10.000 kvadratnih metara. Ali, isto tako su znali uživati i u Norveškoj, u Tromviku, u drvenoj kućici koja se na Airb'n'bu može unajmiti za 1.000 KM na noć. 

Meghan voli i zdravu hranu pa je mnogo puta naglašavala da voli sama kuhati za sebe i Harrya. No, osim zdrave hrane, znaju uživati i u skupim vinima. Njeno omiljeno je "tinjanelo", a boca košta oko 150 eura. 

Na kraju – skoro 11.000.000 dolara platili su svoj novi dom u Malibuu, što znači da je već dobar dio njihove imovine potrošen. Kako će dalje zarađivati novac za svoj život na visokoj nozi, treba tek vidjeti. 

I sam Harry je u razgovoru s "Disneyjevim" direktorom Jon Favreau rekao da je i on spreman sinhronizirati filmove za djecu i biti narator u dokumentarcima. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.