14.4.2020. 11:02
0
Princ Harry sada se predstavlja drugim imenom
Posljednjeg dana marta, 38-godišnji princ Harry napustio je sve kraljevske dužnosti te od tog sudbonosnog dana ni on, ni njegova supruga Meghan Markle više ne koriste titule kraljevskog visočanstva. Iako im titule nisu oduzete oni ih više neće službeno koristiti jer pored činjenice što više nisu predstavnici kraljice, bračni par namjerava samostalno zarađivati.

Mnogi su se zapitali koje ime će princ ubuduće koristiti, a do traženog podatka su došli novinari britanskog lista “Mirror”. Naime, u dokumentu koji je Harry nedavno potpisao piše da se on sada predstavlja kao princ Harry Charles Albert David Vojvoda od Sussexa.


Iako njegovo puno ime na prvi pogled djeluje poprilično dugačko, treba uzeti u obzir da više ne koristi naziv kraljevsko visočanstvo, ali ni prezimena kojima se povremeno oslovljavao. Prezime Mountbatten-Windsor dao je desetomjesečnom sinčiću Archieju, a prezime Wales je bilo u upotrebi za vrijeme školovanja i služenja vojnog roka.
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.