13.7.2020. 18:22
0
Rade Šerbedžija odgovorio na kritike: Trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac

Veliki glumac  Rade Šerbedžija oglasio se danas na Facebooku sljedećim riječima: 

-  Danas sam tek stigao ponovo otvoriti Facebook i video sam zamjerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obilježavanja strašnoga zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici.  Ja sam čovjek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mjesecu, naročito kada radim. 

Jednostavno nisam znao da je prekjučer bio dan kojim se obilježavalo sjećanje i žaljenje na taj stravični zločin. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vrijeme, koje se diči napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin.... Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome što čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini djeluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. 

A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati... Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevaziđu , da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje - poručio je Šerbedžija.

Status Radeta Šerbedžije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.