6.12.2020. 15:10
0
Supruga George Clooneya radila u Hagu na slučaju Slobodana Miloševića
Amal Clooney je advokatica specijalizovana za ljudska prava, radila je na najvećim svjetskim slučajevima, sarađivala je s Kofi Annan na mirovnom rješenju za Siriju i izabrana je za izaslanika u Ujedinjenim nacijama.

Prije upoznavanja sa George Clooney, Amal je bila karijerista i zbog toga je trpio njen privatni život.

- Kada bih iz ureda izašla prije 22 sata, to bi bio ogroman uspjeh i značilo je da imam vremena da odem i na večeru s prijateljicama - objasnila je Amal, koja je prije prezimena Kluni nosila prezime Alamudin.

Amal je uspješna Libanka, rođena u Bejrutu, kćerka Barije Miknas, istaknute političke novinarke, i oca Ramzija, preduzetnika. S njima se kao dijete preselila u London. Stažirala je u Međunarodnom sudu u Hagu radeći na slučaju Slobodana Miloševića i branila ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

Da je svojom ljepotom i inteligencijom sve ostavljala bez daha, pa i Klunija za kojim žene uzdišu decenijama, otkrio je holivudski glumac jednom prilikom.

- Kada sam je vidio, pomislio sam da je prelijepa, duhovita i očigledno pametna. Ne znam šta je ona mislila o meni, vjerovatno da sam mator - našalio se Clooney.


(Nermana Crnčalo)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.