26.3.2021. 15:12
1
Ispovijest Čičkove supruge: Željko je pozitivan na Covid-19, zaražen je na KCUS-u, a iz bolnice mi ne javljaju ni da li je živ
Na dugoj listi onih koji su oboljeli od Covid-19 virusa našao se i najpoznatiji disk džokej i muzički promotor Želimir Altarac Čičak. Trenutno se nalazi na liječenju na KCUS-u.

Osim brige za njegovo zdravlje, Čičkovoj supruzi Edini Gugać dodatni teret predstavlja što već danima nema nikakvih službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. "Preko veze" je uspjela saznati da je živ. Sa KCUS-a joj je samo rečeno da kupi lijek Tocilizumab od 600 miligrama.

ZARAŽEN NA LIJEČENJU

Svoju borbu za bilo kakvu informaciju o muževom zdravstvenom stanju opisala je u poruci, koju je objavila na Facebooku.

- Ja sam supruga Želimira Altarca Čička i napisaću Vam samo dio svog iskustva sa KCUS-om, najkraće i najvažnije, detalji su još puno, puno gori.

Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno devet krugova pakla sa KCUS-om. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent Covid pozitivan u Respiratornom centru-zgrada stare hirurgije na KCUS-u.

Nakon 23 dana provedena na Podhrastovima vratio se kući: Mlade sestre vuku teške boce sa kiseonikom...

Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u - Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. marta na „Podhrastove“ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao.

Mobitel mu je bio ugašen. Uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila, i uključi to nije uradjeno tri dana.

INFORMACIJE PREKO VEZE

A 22. marta je sa „Podhrastova“ uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek Tocilizumab od 600 miligrama, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba, i odnijela ga.

Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa, napisala je Edina Gugać.


(Admir Oručević)

 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.