20.8.2021. 13:12
0
Leonardo DiCaprio pohvalio spasavanje Neretvice
Leonardo DiCaprio je na svom Instagram profilu podržao aktiviste koji brane izgradnju malih hidroelektrana na rijeci Neretvici.

"Dobre vijesti za bosanske rijeke: Ministarstvo unutrašnjih poslova poništilo je građevinske dozvole za dvije MHE na prelijepoj rijeci Neretvici" napisao je u objavi na Instagramu.

On je rekao da su mještani i njihove dvije nevladine organizacije "Pusti me da tečem" i "Zeleni Neretva", koje zastupa Aarhus centar, pokrenuli pravni izazov projektima i organizovali proteste protiv izgradnje.



Uprkos tome što je gradnja malih hidroelektrana Srijanski most i Gorovnik bila skoro "gotova stvar" građani i aktivisti su ipak uspjeli sačuvati ušće na rijeci Neretvici tako što su se izborili za ukidanje građevinske dozvole za obe MHE.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.