28.9.2021. 22:32
0
Otac Britney Spears protivi se njegovoj zamjeni, ponavlja podršku ukidanju konzervatorskog staža
Otac Britney Spears rekao je u ponedjeljak da se protivi njegovoj privremenoj zamjeni kao konzervatora imanja svoje kćeri i ponovio svoju podršku prestanku njenog konzervatorskog mandata.

U odgovoru na peticiju za imenovanje privremenog konzervatora, James "Jamie" Spears je ustvrdio da John Zabel, ovlašteni javni računovođa, "izgleda da nema pozadinu i iskustvo potrebno za preuzimanje" imovine svoje kćeri od 60 miliona dolara, pozivajući se na javnost evidencije koje pokazuju da je Zabel prevario više od "milion vlastitog novca u lažnom projektu nekretnina" - prenosi to NBC News.

Dodao je da, budući da je Zabel računovođa, to ga ne čini "" visoko kvalificiranim "da služi kao povjerenik, posebno kao konzervator."

"Ovo nije situacija u kojoj bi laik mogao ući i učiti na poslu, kako se čini da bi gospodin Zabel morao učiniti", rekao je Jamie Spears u svom podnesku. "Stoga, to ne bi bilo u najboljem interesu konzervatora za Sud."


Mathew Rosengart, advokat Britney Spears, u utorak je uložio prigovor na zahtjev Jamieja Spearsa da odobri plaćanje honorara povezanih sa konzervatorskim poslom, dovodeći u pitanje neke od troškova, kao što je više od 427.000 dolara koje je firma naplatila za poslove "generalnog administratora".

Pjevačicin advokat optužio je Jamieja Spearsa da je loše upravljao finansijama svoje kćeri, profitirao na konzervatorstvu i koristio imanje Britney Spears za plaćanje rehabilitacije vlastitog imidža u javnosti.

"Gospodin. Spearsov očaj da izbjegne suspenziju sam je po sebi jasan i sam sebi služi. Želi pobjeći od pravde i odgovornosti (ali neće) i očito će učiniti ili reći sve kako bi to izbjegao ”, rekao je Rosengart -prenosi NBC News.

Dokumenti su bili posljednji napad sudskih tužbi obje strane uoči ročišta Britney Spears u srijedu. Rano u ponedjeljak, Rosengart je nazvala optužbe da ju je otac potajno snimao i nadzirao njenu komunikaciju "nedokučivom" u sudskom podnesku, utvrđujući to kao dodatni dokaz za njegovo uklanjanje iz svog slučaja.

Jamie Spears je ovog mjeseca podnio zahtjev za potpuno ukidanje konzervatorskog staža njegove kćeri, koji se također očekuje da će sudija pregledati ove sedmice. Ovaj potez je za mnoge bio šok jer je Jamie Spears nastavio braniti svoju ulogu konzervatora i nazvao svoju kćer "mentalno bolesnom" u sudskom podnesku samo nekoliko sedmica ranije, piše NBC.

Zahtjev za raskid zahtjeva od suda da prekine zakonsko starateljstvo bez dalje psihološke procene, što je Britney Spears tražila u svom svedočenju 23. juna.


(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.