18.10.2021. 17:14
0
U 37. godini života preminula hrvatska bodybuilderka, Vanja Dukić
Hrvatska bodybuilder Vanja Dukić preminula je danas u 37. godini života. Ona je postala poznata po svojoj borbenosti i discipliniranosti uprkos dijagnozi karcinoma dojke.

Prije tačno godinu dana, na porečkom Sajmu sporta, postala je simbol borbe protiv raka. Na bini je pokazala svoje sportsko utegnuto tijela, a onda s osmijehom na licu skinula periku i šokirala javnost, otkrivši istinu o svojoj višegodišnjoj borbi s karcinomom.

Rak joj je dijagnosticiran u 24. godini, a nakon operacije se Vanja uspjela oporaviti, ali se opaka bolest vratila u još agresivnijem obliku. Prije dvije godine nalazi su pokazali da je karcinom uznapredovao. Međutim, ni to nije pokolebalo Vanju, koja je bila neustrašiva u namjeri da pobijedi bolest.

Uprkos svemu nije prestajala trenirati, a motiv joj je bio nastup na Državnom prvenstvu. U više navrata je istakla kako želi biti primjer drugim ljudima.

- Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bez veze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti - govorila je tada Vanja Dukić koja je iza sebe ostavila supruga i 16-godišnju kćer.

(H. Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.