22.10.2021. 8:11
0
Ovo je Halyna Hutchins, snimateljica koju je ubio Alec Baldwin
Na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku dogodila se tragedija kada je glumac i producent ovog ostvarenja Alec Baldwin iz pištolja rekvizira ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio režisera Joela Souzu.

Život Halyne Hutchins je, najblaže kazano bio jako zanimljiv, još od ranog djetinjstva. Naime, rođena je u Ukrajini 1979 godine, ali je odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi, koja se nalazila u području arktičkog kruga, u blizini sjevernog pola. Diplomirala je na Kijevskom nacionalnom univerzitetu, a poslije je otišla u Veliku Britaniju, gdje je radila na dokumentarcima kao istraživački novinar.

Nakon karijere novinara posvetila se filmu. Odlazi u Holivud, gdje 2015. godine diplomira na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta. Tri godine kasnije postaje snimatelj u laboratoriji jednog od najvećih holivudskih studija 21st Century Fox DP, da bi godinu dana nakon toga u američkim medijima bila proglašena zvijezdom u usponu.

Inače policija još uvijek nije okarakterisala slučaj njenog stradanja, odnosno do sada nije precizirano da li se radi o nesreći ili je u pitanju nešto drugo. Najvažnije pitanje na koje se pokušava naći odgovor je kako se pravi metak našao u pištolju rekvizitu umjesto ćoraka.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.