3.1.2022. 10:44
0
Veliki skandal trese Britaniju: Kraljica je pretužna, ali sprema brutalnu kaznu svom miljeniku
Ako je sudeći prema britanskim medijima, nova godina za kraljevsku porodicu nije počela najbolje. Naime, novinske naslovnice na otoku ponovno su prepune vijesti o aferi princa Andrewa (61) koji je trenutačno na sudu zbog optužbi da je silovao tada 17- godišnju Virginiju Giuffre.

Sudska bitka se zaoštrava iz dana u dan, a izvori bliski palači tvrde da, ako ga proglase krivim, princ ostaje bez svih titula. Navodno kraljica smatra da bi takav potez, s njihove strane, bio ispravna kazna. Podsjetimo, princ je sve optužbe o silovanju opovrgao, ali njegovoj vjerodostojnosti nije pomogla činjenica što je Virginia je u tužbi koju je podigla navela kako ju je Andrew seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Jeffreyja Epsteina na Manhattanu, ali i na drugoj lokaciji.

U šokantnoj optužbi Virginia navodi kako je bila zapravo prodana princu, no godinama se nije usudila govoriti o tom traumatičnom iskustvu. Šutjela je puno desetljeće, a advokatima i policiji se obratila nakon Epsteinove smrti. Zbog svega što se događa u porodici princa Andrewa vlada velika nervoza, a kraljica je, tvrde upućeni, ljuta, ali i duboko tužna i razočarana. Iako u javnosti nisu potvrdili niti demantirali novinske napise, zna se da je titulu vojvode od Yorka dala svom omiljenom sinu jer ju je nosio njezin otac George VI, prije nego je postao kralj.

Navodno je posebno ljut i princ William (39) koji kaže kako smatra da se, bez obzira na ishod cijelog suđenja, princ Andrew nikada ne bi smio vratiti u javni život monarhije. Vjeruje kako je sam skandal dovoljno naštetio cijeloj porodici.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.