26.1.2022. 22:46
0
Ćiro Blažević o djetinjstvu: Majku sam obožavao, a otac dođe pijan pa razbije tanjir..
Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener svih trenera, u skorašnjem intervjuu progovorio je o svom djetinjstvu, ocu alkoholičaru, ali i borbi sa opakom bolesti koja mu se već treći put vraća.

U intervjuu za hrvatsku emisiju, Ćiro je priznao kako je sa 13 godina jedva čekao trenutak da postane jači od oca.

"Otac mi je, nažalost, bio alkoholičar, a u ono vrijeme kad sam kao 18-godišnjak bio travnička zvijezda u nogometu, htio je sa mnom zamezit. Spremio je mezu i kaže: 'Hajde s tatom svojim', a ja mu kažem: 'Tata, u inat neću nikad kap alkohola popit'", prisjetio se Ćiro za IN Magazin.

Rođeni Travničanin održao je svoje obećanje, no povrijedilo ga je jer mu otac pije.

"Imam 13 godina, i kažem 'Bože daj mi brzo te godine kad ću bit jači od njega', jer ja majku obožavam, a on bude pijan, pa razbije tanjir, dovede joj hrpu pijanaca, a ja sve to shvatam i samo kažem da dođem na svoje", ispričao je.

Kada je imao 18 godina uhvatio je oca za rukav, ali majka nije dala na njega.

"Rekao sam mu 'Tata, dosta je, nećeš ti moju mamu više maltretirat', a majka, svetica, otišla bi po drvo i pukla me po leđima: 'Sram te bilo, ti ćeš tatu dirat'", prisjetio se kroz smijeh.

Naposlijetku, priznaje kako je ipak oprostio ocu.

"Kakav je god, on je moj otac. Dobijem vijest iz Travnika da ima cirozu i rasplačem se. Ja svom sinu kad kažem da sam dobio najgoru bolest na svijetu, on ne plače. Različiti smo i to čovjek mora znati", rekao je.

Rođeni Travničanin poslao je poruku mladima da "dok su još mladi, misle na starost", ali i istakao kako se ne boji smrti te da se nada da će i negdje gore napraviti nogometnu ekipu.

"Ne bih želio da iko žali za mnom, imao sam ispunjen život i odlazim spokojan. Što je to divno", rekao je Ćiro.

Podsjećamo, Ćiri je karcinom prvi put dijagnosticiran 2011. godine. Pobijedio ga je već dva puta, no bolest mu se ponovo vratila. Ipak, njegov optimizam ga ne napušta, a više puta je izjavio kako će se boriti do posljednje sekunde.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.