24.3.2022. 13:17
0
Bjelogrlić za danas završio suđenje, izjavio da nije kriv
Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić danas je prvi put sjeo na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji će protiv njega voditi postupak zbog optužbi za nasilno ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću.

On se danas pred sudijom izjasnio o krivici rekavši da nije kriv i da nije izvršio krivično djelo nakon čega su njegovi branioci zatražili od suda da pribavi sve snimke sa sigurnosnih kamera iz niškog hotela Ambasador u kojem se incident dogodio tvrdeći da su javnost i sud vidjeli samo dio i da nedostaje snimak s kamere iznad recepcije. Današnje ročište završeno je nešto posle 12 sati i 30 minuta, prenosi "Kurir".

Oni su tvrdili i da je Bjelogrlić preživio medijski linč, te kao nove svjedoke predložili Andriju Kuzmanovića, Milana Marića, Ognjena Glavonića, Biljanu Srbljanović, Željka Joksimovića, ali nisu naveli o kojim okolnostima bi oni trebalo da svjedoče o događajima u hotelu dodavši da će to objasniti tek pošto Bjelogrlić na sjledećem ročištu bude iznio svoju odbranu. Prethodno su kao svjedoci bili navedeni i saslušani glumica Katarina Radivojević, Maksa Ćatović...

Sljedeće suđenje zakazano je za 7. juni. Kada je sudija saopćio da je suđenje za danas završeno, Bjelogrlić je sa optuženičke klupe pitao: Ja neću danas iznositi odbranu, ja sam se spremio...

Nešto prije 11 sati stigao je u sud u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Gorana Draganića. Sam početak suđenja Bjelogrliću, zakazan za danas, neizvjestan je jer je odbrana zatražila od suda da obezbijedi veću sudnicu kako bi svi zainteresovani mediji mogli da uđu i prate suđenje.

Incident zbog kog su Bjelogrlić i Antonijević završili pred sudom, dogodio se tokom održavanja manifestacije Filmski susreti, 23. avgusta u Nišu.

Istragu protiv Bjelogrlića, vodilo je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje je posle saslušanja osumnjičenog Bjelogrlića, Antonijevića i drugih svjedoka, obavljenih vještačenja, podiglo optužni prijedlog protiv glumca i reditelja.

Nakon završene istrage, tužilaštvo u Nišu je predložilo sudu da Bjelogrliću za nasilno ponašanje izrekne kaznu od šest mjeseci. Predmet je, međutim, po odluci Vrhovnog kasacionog suda proslijeđen beogradskom sudu, pošto je zaključio da postupak treba voditi pred sudom u Beogradu.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.