26.5.2022. 12:50
0
Bh. glumac Davor Janjić posjetio grob Josipa Broza Tita: Uputio dovu "Esselamu ‘alejkum..."
Davor Janjić, bh. glumac, objavio je fotografiju s groba Josipa Broza Tita, doživotnog predsjednika i maršala Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Janjić je uz objavu fotografije na Facebooku dodao i opis. Dodao je i tekst dove koju uče muslimani prilikom posjete mezarju. 

- Kažu nije se smjelo. Ja bolan, naučio sa 16 kako treba:

"Esselamu ‘alejkum ehled-dijari minel-mu’miniine vel-muslimiin. Inna inšaa ‘allahu bikum lahikuun. Es’elullahe lena ve lekumul-‘afijeh!”

Stari sretno 130 - napisao je Janjić.

U prijevodu, ova dova kaže:

"Neka je mir i spas na vjernike muslimane koji su u ovom mezarju! Neka se Allah smiluje onima koji su prije kao i onima koji će poslije u njega doći. I mi ćemo vam se kad Allah htjedne pridružiti."


(Admir O.)

TitoGlumac
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.