2.6.2022. 16:17
0
Bivšu katarsku princezu pronašli mrtvu nakon mučne borbe za skrbništvo: Našu kćerku je tjerao na seks
Bivša katarska princeza Kasia Gallanio pronađena je mrtva, a sumnja se da je uzrok njezine smrti predoziranje narkoticima.

Tijelo 45-godišnje bivše supruge strica katarskog emira, Abdelaziza bin Khalifa Al-Thani (73), pronašla je španska policija u nedjelju u njenom domu u Marbelli, nakon što ih je alarmirala njena najmlađa kćerka jer joj se majka nije javljala, piše francuski Le Parisien.

Za člana kraljevske porodice Gallanio se udala 2004. godine, nakon što joj se udvarao dok je bila 19-godišnja studentica u Parizu, usprkos razlici od 28 godina.

Otad su dobili troje djece, no nakon što su se pojavile optužbe njihove najstarije kćeri da ju je otac seksualno zlostavljao i tjerao da spava u njegovom krevetu, počela je njezina dugogodišnja bitka za skrbništvo.
Par se razveo 2007. godine, a bivša princeza morala je prodati svoj nakit da bi imala novca.

Šeik je pak optužbe uvijek poricao, a nakon što je sud odbacio njene zahtjeve za skrbništvom nad kćerkama, one su živjele s ocem u luksuznoj aveniji Montaigne u Parizu.

“Moć, diplomatski imunitet i novac ne bi trebali omogućavati da se stvari rade mimo zakona. Nadam se da to nije istina, ali vjerujem svojoj kćerki”, rekla je medijima nekoliko sedmica prije nego što je umrla.

Tada je kazala da živi u ‘zlatnom kavezu’, jer je bivši muž ‘kontrolira preko djece’, kao i da odbija plaćati alimentaciju.

“Novac je proklet jer te izolira od puno ljudi, to je drugi svijet”, rekla je

Gallanio, Amerikanka poljskih korijena rođena u Los Angelesu, u to je vrijeme boravila u jednom od njihovih brojnih domova. Borila se s depresijom i problemima s alkoholom te je nedavno provela nekoliko mjeseci u bolnici, gdje se navodno liječila nakon živčanog sloma.

Inicijalna istraga sugerira kako je umrla od predoziranja drogom, iako obdukcija još nije izvršena, a francuski mediji pišu da nije bilo znakova fizičkog nasilja.

Njen bivši suprug i otac njezine djece živi u Francuskoj od 1992. kada je prisiljen na egzil nakon navodnog puča protiv čelnika Katara.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.