8.6.2022. 10:10
0
Dekolte koji je 'zabranjen' u Maroku, ko je glumica koja je zasjenila sve: Ne voli burku, niti priču o toj temi, često objavljuje fotografije s djecom, na kojima im ipak skriva lice
Hiba Aboukhris Benslimane, poznatija kao Hiba Abouk je španska glumica rođena 30. oktobra 1986. Hiba je rođena u Madridu. Njeno porijeklo po ocu je iz Libije, dok joj je majka iz Tunisa.

Hiba je u braku sa marokanskim nogometašem Akhraf Hakimijem koji je prošlog ljeta je prešao iz Intera u PSG. Mediji prenose da je na njegov šarm pala jedna od najlepših glumica tog dijela svijeta.

Par je svoju vezu službeno objavio 2018. godine, a tada je krenuo i Hakimijev rast. Hiba je u popularnoj španjolskoj seriji 'El Principe' glumila je Fatimu. Priča pet jezika - španjolski, arapski, francuski, engleski i talijanski. 

Cosmopolitan je uvrstio na listu na ženskih 'ikona ljepote',  a kaže kako je od prvog trenutka zamišljala da će biti Hakimijeva supruga.

12. februara, Hiba Abouk i Achraf Hakimi dočekali su svoje drugo  dijete, dječaka po imenu Naim. Zanimljivo je da je Amine, njihov prvi sin, rođen na isti dan prije dvije godine. Od tada s mališanom ne prestaju dijeliti snimke, iako uvijek skrivaju lice. Ono što je postalo jasno je da ima simpatičnu kovrdžavu smeđu kosu.

Porodica prije svega


Iako imaju vrlo gust raspored zbog svojih profesionalnih obaveza, nogometaš PSG-a i popularna glumica čine sve da što više vremena provedu s porodicom. Čak i ako to znači da gotovo svakodnevno moraju iznajmljivati privatne avione kako bi bili jedno pored drugog.

Glumica je prije samo mjesec dana objavila fotografiju povodom Dana majki na kojoj se pojavljuje u privatnom avionu s malenim Aminom i Naimom, vjerojatno putujući u Pariz gdje ih je čekao Hakimi. Ipak, iznajmljivanje privatnih aviona nije nešto što je nadohvat ruke svima, a poznati par to radi redovno i jasno je da uz najam jednog od takvih aviona koji košta oko 3.100 eura po satu, moraju izdvajati pravo bogatstvo.

Njihov omiljeni mlaznjak je Hawker 400, idealan model za putovanja Evropom koji su Akhraf i Hiba koristili u nekoliko navrata. Avion o kojem je riječ može putovati do 2.600 kilometara, leti brzinom od 770 kilometara na sat i ima kapacitet prevoza sedam putnika.

SportMob – Top Facts You Need to Know about Hiba Abouk, Achraf Hakimi's Wife

Priča o hidžabu


Mnogo pažnje izazvala je Hibina reakcija u intervjuu koji je dala španskim medijima. Na postavljeno pitanje da li osnažuje nošenje hidžaba ona je odgovorila:

"To je privatna odluka. Svako će se znati nositi sa odlukom koju je donio".

Novinarka koja je radila intervju nije se tu zaustavila, odnosno pitala je Hibu da li je nošenje burke ponižavajuće za žene. Odgovor koji je dobila sasvim sigurno nije očekivala.

"Lično, ne volim burku. Ali ako osoba želi da ju nosi, šta ćete učiniti? Ne mogu ulaziti u ono što čovjek želi ili što čovjeka čini sretnim. Ako je neko nosi zbog društvenog pritiska, onda mi se to čini kao kobno, no ako nije radi toga...Zapravo, zašto me pitaš za burku? Zato što se zovem Hiba Abouk? Zašto isto pitanje ne postavljate Clari Largo? Zašto? I ja sam Španjolka kao i Clara Largo. Uvijek je tako", istakla je supruga PSG-ovog fudbalera.

Novinarka joj je odgovorila da je pita zato što je na društvenim mrežama vodila polemiku oko pitanja hidžaba.

"Da, pričala sam o hidžabu, no pitanje o burki mi se čini kao kap koja preliva čašu. To je rasizam. Takvo pitanje sasvim sigurno ne biste postavili nekoj drugoj španjolskoj glumici. To me pitaš jer je moje ime arapskog porijekla", zaključila je Hiba.


Zablistali na Cannesu, uprkos kritikama

Njih dvoje proglašeni su jednim od najljepših parova posljednjeg izdanja filmskog festivala u Cannesu održanog prošele sedmice, ali haljina u kojoj se pojavila španjolska glumica donijela je lavinu kritika na račun marokanskog nogometaša. Nogometaš 'Paris Saint-Germaina' odlučio se za elegantno odijelo s crnim sakoom i hlačama koje je kombinovao s lakiranim cipelama iste boje, a notu originalnosti unijela je njegova "kopča" na sakou.

Glumica je, sa svoje strane, oduzimala dah kompletom u bijeloj boji s dubokim dekolteom, koji je ostavio veliki dio njenog tijela otvorenim. I upravo je to izazvalo veliku kontroverzu, jer se nije svidjelo svima.

 Nogometaša Paris Saint-Germaina napadaju zbog ultraseksi haljine njegove  supruge; U medijima su...

Pogotovo u arapskom svijetu i Maroku, gdje je Achraf bio žestoko kritovan, jer je svojoj partnerici "dopustio" da se ovako oblači, a nekoliko medija čak je odlučilo sakriti Hibin dekolte na nekim fotografijama.


(Admir O.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.