29.7.2022. 8:54
0
Šokantno priznanje čuvene američke glumice: Tri puta sam bila silovana
Čuvena američka glumica Ashley Judd (54) otkrila je da se sastala sa svojim silovateljem nekoliko godina nakon napada.

Silovana je 1999. godine, a kasnije joj se javila želja za razgovorom sa silovateljem zbog iscjeljenja. Tokom života tri je puta silovana. Danas se trudi da osnaži žene koje su prošle ono što je i ona sama.

“Da skratim priču, završili smo u ljuljačkama i sjedili zajedno uz potok. Zanimala me je priča sa kojom se nosio sve ove godine. Vodili smo razgovor o pravdi”, rekla je Judd.

Naglasila je da joj nije bilo potrebno iskupljenje silovatelja.

“Imala sam priliku da radim na svojoj traumi, žalosti i iscjeljivanju. Radila sam na promjeni vlastite svijesti i povezala sam se sa ženama koje su isto to proživjele”, rekla je Judd.

Ashley se danas trudi da osnaži žene koje su prošle ono što je i ona sama te im želi pomoći da nauče da se izliječe od traume.

Zagovara pravo na pobačaj, jer je i nju napad doveo do trudnoće. Govorila je i na konferenciji “Women in the World”.

Judd je tada rekla da bi, da je donijela odluku da zadrži dijete, država dodijelila ocu pravo na skrbništvo.

“Ono o čemu volim da pričam je moje lično iskustvo sa pobačajem jer, kao što svi znaju, a ja sam vrlo otvorena po tom pitanju, tri sam puta preživjela silovanje.

Jednom od ta tri puta došlo je do začeća i vrlo sam zahvalna što sam mogla da pristupim sigurnom i legalnom pobačaju jer taj silovatelj, koji je iz Kentuckyja, kao i ja,ima pravo očinstva u Kentuckyju”, rekla je glumica te dodala da bi na kraju bila prisiljena da odgaja dijete sa silovateljem.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.