24.8.2022. 11:22
0
Ovako izgleda sestra Lepe Brene, Faketa: 28 godina joj nije došla na koncert, Brena uložila milionske cifre u biznis s njom u Kanadi..
Pjevačica Lepa Brena godišnji odmor odlučila je provesti na jahti gdje na kojoj je između ostalih, ugostila i svoju sestru Faketu koja inače živi u Sjevernoj Americi.

Odmah nakon vjenčanja nećaka, Brena je sestru Faketu i sestričnu povela u Crnu Goru, gdje je bila usidrena njezina jahta.



Na luksuznoj jahti plovile su Jadranom te su uživale u zajedničkom druženju te hrani i piću.

Brena je jahtu koristila za odmor između nastupa te joj je ovo sada prvi pravi odmor na kojem zaista uživa.

Osim sestre, Brena je ugostila i njenu kćerku na svojoj jahti.



No, ko je manje poznata sestra Lepe Brene?

Lepa Brena, rodila se kao treće dijete, nakon brata Faruka i sestre Fakete.



Faketa danas ima dvije kćerke, a ona i njen suprug Zoran već dvije decenije žive u Kanadi, te baš poput sestre i brata, gaji veliku ljubav prema muzici.

Faketa se rijetko pojavljuje u javnosti, budući da živi na drugom kontinentu.

"Otkako znam za sebe, naša majka je lijepo pevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da pjeva prije mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorice muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dijete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmjeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pjevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proljeća", izjavila je Brena jednom prilikom za "Stori".

Na koncertu Lepe Brene u Crvenki prošle godine, okupilo se više hiljada ljudi, ali sve ih je iznenadila pojava njene sestre Fakete koju je pjevačica izvela i na scenu.

U trenutku prije nego što će zapjevati pesmu “Ja nemam drugi dom”, folk zvijezda je najavila da je tu i njena sestra, a ona joj se odmah pridružila na bini. Uz snažne aplauze i vriske iz publike, Brena se okrenula i zetu koji je stidljivo odmahnuo iza scene ali ona je bila uporna.

Na kraju su se okupili svo troje oko mikrofona, a okupljene fanove je raznježila stara Brenina pjesma.

Za Brenu je to posebno bilo emotivno jer joj je sestra došla na koncert poslije 28 godina.


Ulaganje u biznis u Kanadi

Krajem prošle godine, mediji iz regiona su prenijeli da je Lepa Brena odlučila da se "udruži" sa rođenom sestrom Faketom za biznis u Kanadi.

Upravo tamo muzička zvijezda želi da širi svoje poslovanje. Ona je kako su srbijanski mediji prenijeli angažovala finansijskog konsultatna kako bi njoj i njenoj sestri pomogao u odluci oko djelatnosti kojom bi se bavile, a od koje bi na tom području odlično profitirale.

U opciji su bili ugostiteljstvo, nekretnine ili muzika.

"Brena i njena sestra su pravi tim. Njih dvije se odlično slažu, a Faketa je pjevačici velika podrška. Sada su riješile i da naprave zajedničku saradnju na obostrano zadovoljstvo. Brena ima namjeru da uloži veliku svotu novca, milioni su u pitanju, a kako ne bi pogriješile angažovale su stručnjaka da im pomogne u odluci. Kanada je zemlja u kojoj može odlično da se zaradi, a s obzirom na to da Faketa sa porodicom posljednje dvije decenije živi tamo i ima papire biće lakše da se njihov poslovni plan realizuje", kazao je sagovornik magazina "Alo". 

"Breni se Kanada sviđa zato što je uređena zemlja. Ona ima iskustva kada su nekretnine, muzika i ugostiteljstvo u pitanju i zato im je teško da se odluče kojoj djelatnosti da se posvete. Pjevačica trenutno boravi kod sestre, a kada budu realizovale poslovni plan, više će biti kod nje nego u Srbiji. Faketa je izuzetno sposobna žena i na ovaj poslovno-privatni izazov sa sesetrom je odmah pristala", kazao je izvor pomenutog medija koji je dobro upućen u porodične odnose obitelji Živojinović.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.