12.10.2022. 17:10
3
Aca Lukas u Sarajevu: "Koncert u Zetri bit će dio filma i serije 'Kafana na Balkanu', čak ćemo imati i glumce odavde"
Pjevač Aca Lukas boravi u Sarajevu. Povod njegovog dolaska je posjeta JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, ali i najava koncerata koji će u Bosni i Hercegovini biti održani u narednom periodu. Osim toga, Lukas sa svojom ekipom uveliko radi i na snimanju filma i serije "Kafana na Balkanu" te je upravo i ovo povod njegove posjete BiH.

Organizatori najavljuju spektakularni koncert koji će biti održan u Sarajevu u Zetri, 12. novembra od 20.30 sati, dok su ulaznice već u prodaji. 

Osim toga, koncerti će krajem godine biti održani i u Zenici i Tuzli. 

Međutim, ono što je posebno interesantno je snimanje filma i serije "Kafana na Balkanu", čije je snimanje već počelo. Riječ je o filmu i seriji koji se oslanjaju na autobiografsku knjigu Aca Lukasa pod nazivom “Ovo sam ja”, a koja je istovremeno naišla na izuzetne reakcije publike.  

Film i serija će se raditi u saradnji sa producentom Sašom Mirkovićem i Hype produkcijom, dok će režiju potpisati Suzana Purković. Poznato je da će folkera tumačiti jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije, Mladen Sovilj. 

Također, ono što je interesantno jeste da će se samo snimanje raditi u nekoliko gradova bivše Jugoslavije i to u Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Budvi, Skoplju, Splitu i Banja Luci. 

Tim povodom kratko smo uspjeli razgovarati sa Lukasom, koji iako nam nije htio otkriti mnogo detalja, kazao nam je da će se upravo određene scene sa najavljenog koncerta u Zetri, u Sarajevu, koristiti i u samom filmu ili seriji. 


Poznato je da će koncert u Zenici biti održan 8.12. od 21 sat, a nakon toga i u Tuzli, krajem decembra. 




Novinarka: Aldina R. 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 


3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.